Am ajuns deja la a 3-a participare la acest concurs de mountainbiking in plina iarna. De aceasta data am avut parte de un traseu schimbat aproape in totalitate, organizatorii mutand locul de start/finish in localitatea Stupava. Organizarea a fost din nou exceptionala si traseul marcat clar astfel incat cei aproximativ 290 de participanti sa fie multumiti.

M-am inscris la acest concurs in urma cu doua luni si aveam planuri mari (sa termin in primii 10) dar lipsa de antrenament si genunchiul sucit la snowboarding mi-au dat putin planurile peste cap. Daca tot am fost inscris si cu taxa platita am zis sa particip si sa inregistrez intreg concursul cu cele doua camere gopro din dotare. Asta insemna sa pun aparatori de noroi pe bicicleta (lucru pe care nu-l fac niciodata in concursuri), sa inlocuiesc bidonul de apa cu cel in care tin bateriile externe pentru camere, sa-mi pun hamul pentru camera din fata si sa acord mai multa atentie filmatului decat competitiei in sine. Cu acest nou scop in minte mi-am stabilit si un timp limita de 1:15-1:20 in care sa termin concursul.

Am suferit inca de la inceput si picioarele n-au functionat aproape deloc. Am incercat sa stau pe plat in trena altor concurenti dar nici asta nu prea mi-a iesit. Unul din motive a fost si presiunea scazuta din roti. Am procedat astfel pentru creste aderenta pe zapada si gheata dar asta m-a costat mult pe toate celelalte suprafete. Ce mi-a placut insa a fost faptul ca traseul a avut de toate. E pentru prima oara cand particip la un concurs pe astfalt, placi de beton, radacini ude, singletrail uscat, noroi moale de neocolit, zapada si, evident, gheata. A fost un adevarat exercitiu de indemanare sa controlez bicicleta in anumite situatii dar am reusit sa parcurg intreg traseul fara nici o problema.

Am terminat acest concurs pe pozitia 28 din 82 de participanti in categorie, cu un timp de 1:20:50. Am depasit timpul propus de la inceput cu 50 de secunde dar la cat de aiurea am “functionat” e foarte bine. Urmeaza o perioada de challenge-uri pe Strava, bere si voie buna. Din primavara sper sa ma pun serios pe treaba.

Pe langa clipul de mai sus am mai montat si unul lung si plictisitor dar care cuprinde intreg concursul.