Am terminat scurta vacanta petrecuta in Romania asa cum am si inceput-o, cu un concurs. Ziridava Road Race e un concurs de sosea aflat la prima editie si nu pot decat sa fiu bucuros de prestatia mea din acest concurs – am terminat pe podium.

Concursul s-a desfasurat pe drumuri judetene din judetul Arad, un traseu bine gandit tinand cont ca acele drumuri nu sunt atat de intens circulate. S-a plecat de la iesirea din orasul Arad pe un traseu de aproape 50 de km (scurt pentru un concurs de sosea) cu doar cateva catarari scurte dar destul de abrupte.

Ziridava Road Race

In ciuda catararilor si atacurilor destul de numeroase plutonul a ramas compact pana la jumatatea traseului unde am dat de un segment de drum rau, plin de gropi, pietris si nisip. Marea majoritate a participantilor au stiut de acest segment si a fost o batalie pentru a intra pe el fiind pozitionati cat mai in fata. Am intrat pe segmentul de drum rau cu peste 40km/h si viteza s-a mentinut pe toata lungimea lui reusind astfel sa rupem plutonul. Odata intrati inapoi pe drumul cu asfalt decent viteza s-a mentinut si astfel am reusit sa rulam pana la final intr-un grup restrans. In ultimii 10 km a fost reusita si o prima desprindere in urma unui atac. Un junior s-a desprins de grupul nostru si a prins un avantaj destul de consistent. Indarjirea unora si dorinta de a lupta pentru victorie au facut ca pana la intrarea in oras grupul sa ajunga juniorul si astfel finalul s-a terminat intr-un sprint asa cum se poate vedea si in clipul de mai jos.

M-am pozitionat destul de prost pentru sprint dar cu putin noroc am reusit sa termin pe locul 4 la general si pe 3 in categorie urcand astfel pe ultima treapta a podiumului.

Ziridava Road Race

Am avut noroc de vreme buna, de oameni faini, de o atmosfera pe masura si de o oranizare exemplara a concursului in ciuda faptului ca a fost prima editie. Sper doar ca anul viitor organizatorii sa gaseasca un traseu cel putin dublu in lungime. Probabil am terminat pe un loc atat de bun datorita antrenamentelor pe care le fac in fiecare zi de Marti in Austria unde tura de antrenament e cu doar cativa kilometri mai scurta decat traseul din acest concurs.

Ziridava Road Race

Ziridava Road Race

Ziridava Road Race

Ziridava Road Race

Ziridava Road Race

Bravo organizatorilor. Jos palaria!