Am fost in Romania pentru o foarte scurta vizita si am profitat de acest lucru pentru a participa la unul dintre putinele concursuri de sosea desfasurate in apropiere de Arad – la Deva. M-am inscris, platit taxa de 100 lei (foarte mult pentru ce a oferit) si m-am aliniat la start alaturi de foarte multi biciclisti. Am ramas impresionat de numarul mare de rutieristi veniti din toata tara pentru acest concurs.

Toti participantii din categoria mea de varsta au trebuit sa faca doua ture de traseu (o tura are 42km cu vreo 700-800m diferenta de nivel), deci sa sufere crancen de doua ori la catararea pe Caprioara. Aceasta catarare lunga de 2.5km cu o panta medie de 10% mi-a rupt picioarele in doua, eu avand pe bicicleta foi standard (53-39).

A fost un concurs frumos (in ciuda organizatorilor lipsiti de orice bun simt si omenie – au bagat un concurent local intr-o alta categoria doar pentru a beneficia de premiul in bani) pe care l-am terminat pe locul 5 (ar fi fost 4 fara acel participant clandestin). A fost totodata si prima mea experienta intr-un concurs de strada in Romania si am ramas placut surprins de atmosfera din pluton.

Aproape intreg concursul am pedalat alaturi de Edi Novak, presedintele federatiei romane de ciclism din Romania. Am reusit sa ma tin de cativa rutieristi buni dar, in ciuda handicapului, Edi ne-a dat clasa in sprintul final.