Sambata, zi de tura lunga in mod normal dar azi a batut vantul mai tare decat de obicei si nevasta avea montate pe bicicleta o pereche proaspata de pedale SPD-SL. Fiind prima ei tura folosind astfel de pedale am decis sa nu ne aventuram foarte departe, asa ca am decis sa o duc pana la Heidentor, un loc pe care ea inca nu l-a vizitat.

Tura la Heidentor

Heidentor e un monument ridicat de imparatul roman Flavius Julius Constantius Augustus intre anii 354 – 361 reprezentand trimful lui in ceva lupta din zona. De-a lungul timpului asezarile romane au cam disparut dar monumentul a ramas in picioare fiind izolat de restul asezarilor. Acum, dupa mai bine de 1650 de ani acest loc este o atractie turistica vizitata in mod special de biciclisti.

Tura la Heidentor

Se spune ca toti biciclistii care trec de la pedale normale la SPD trebuie sa cada cel putin odata. A cazut si ea dar din cauza unui caine lasat liber de stapani sa zburde pe pista de biciclete E6. N-a patit nimic grav si speram ca asta sa fi fost botezul pedalelor. Sunt mandru de prima ei tura cu astfel de pedale si de increderea castigata dupa doar o tura de pedalat cu picioarele prinse de bicicleta.

Tura la Heidentor

Nori negrii ne-au dat tarcoale toata ziua. Au fost numai buni de pus in poze.

Tura la Heidentor