Am cam ramas in urma cu recenziile facute concursurilor la care am participat in ultima perioada. In ultimul weekend din Aprilie am avut programate 3 concursuri in 3 zile consecutive dar in cele din urma planul a fost dat putin peste cap si am ales sa merg doar la primele doua. Primul a fost un concurs de MTB in apropiere de Bratislava urmat in ziua urmatoare de un concurs de strada in Austria.

Am mai participat in trecut la cateva editii ale ŠKODA Svätojurský MTB Maratón dar de fiecare data am ales traseul de 42km. Pentru ca in acest an nu am stat prea mult pe MTB si pentru ca in ziua urmatoare eram inscris la un concurs de strada foarte greu am ales sa particip cu batranul meu MTB la traseul de 21km.

Am pornit de la start in forta si asa am tinut-o asa tot parcursul. Pozitia de la start nu a fost prea buna si cum nu-mi place sa ma bag in fata daca am ajuns tarziu am preferat sa fortez cat se poate pe prima urcare si sa ma multumesc cu ceea ce pot obtine din asta.

Traseul scurt nu are prea multa catarare asa ca prima (si cea mai lunga/grea) am facut-o in forta incercand sa depasesc cat de multi concurenti posibil. Vezi in clipul de mai jos cum a fost startul si ce am reusit sa castig pe prima urcare. Odata ajuns in varf am suferit mult pe partea de fals/plat pe asfalt. Pe astfel de suprafete/segmente se simte limita rotilor de 26 in comparatie cu standardul 29 de acum. Faptul ca bicicleta mea a devenit necompetitiva m-a facut sa-mi indrept atentia in acest an mai mult spre cursele de sosea.

Am terminat concursul pe locul 6 in categorie si 8 la general. Cred ca am fost singurul participant intre primii 30-40 care a rulat pe o bicicleta cu roti de 26. Sunt multumit de rezultat si de cum a decurs intreg concursul. Traseul fiind unul scurt am reusit sa filmez intreaga tura. A fost inca un concurs incheiat cu succes. Fara cazaturi, fara probleme tehnice.