Dupa concursul scurt si pe viteza de MTB din 29 a urmat unul de strada, lung si greu, in 30 Aprilie. Trezit de dimineata am pornit spre Mörbisch pentru a lua startul la Neusiedler See Radmaraton. Un concurs de strada cu un traseu aproape plat, desfasurat pe teritoriul Austriei si Ungariei in jurul lacului Neusiedler.

La start sau aliniat ~1000 de concurenti, eu fiind repartizat in al doilea grup ceea ce a insemnat ca am in fata 400 de concurenti la linia de start. Cei 400 de concurenti nu au fost cei mai rapizi asa ca singura catarare de pe traseu din primii 5km a fost si mai dificila pentru ca a trebuit sa lupt atat cu diferenta de nivel cat si sa gasesc modalitati de depasire a celor inceti.

Dupa catarare a urmat o lupta la limita pentru a inchide cat mai multe spatii create intre grupurile de concurenti si pentru a incerca sa ajung cat mai in fata. La trecerea granitei in Ungaria deja aveam un grup format din vreo 40-50 de ciclisti din care vreo 20 au fost dispusi sa lucreze pentru a mentine un ritm ridicat. Din pacate in fata noastra mai erau doua grupuri pe care nu am mai reusit sa le ajungem. Catararea de la inceput i-a ajutat suficient de mult sa se distanteze, si pentru ca restul traseului a fost plat cu vant puternic nu am mai reusit sa inchidem spatiul creat intre noi.

Cu grupul format si cu politia in fata noastra inchizand drumul am trecut in Austria si am continuat intr-un ritm destul de ridicat spre localitatea Neusiedler. A fost un concurs destul de plictisitor. A semanat mai mult cu o tura de Gran Fondo decat cu un concurs de sosea asa cum eram eu obisnuit.

Dupa 120 de km am ajuns inapoi in Mörbisch unde am fost prins in mijlocul grupului pentru 2-3km si imi era teama ca nu pot sa ma misc de acolo pentru o pozitia mai buna, pentru un sprint final. Chiar la intrarea in localitate am reusit sa ies din gramada si sa urc cateva pozitii. Inainte de finish au fost doua curbe de 90 de grade unde am avut grija sa nu cad pastrand o viteza decenta dar nu am reusit sa ajung suficient de in fata pentru a castiga sprintul in grupul din care am facut parte pentru aproape intreg concursul.

Am terminat cu bine pe locul 25 in categorie si 50 la general din 1000. Multumit de prestatie dar per total aveam asteptari mai mari de la acest concurs. Pretul platit pentru participare a fost destul de mare pentru ceea ce a oferit. In general in Austria concursurile sunt scumpe dar de multe ori acestea ofera fie satisfactii mai mari fie pachete de start mai consistente. Sunt bucuros totusi ca l-am bifat si pe acesta iar acum pot sa-mi indrept atentia spre alte competitii cu traditie din zona.