Daca anul trecut acest concurs a fost sponsorizat de Specialized, in acest an a intrat in circuitul curselor sponsorizate de Škoda Slovacia. M-am inscris din timp fiind unul dintre concursurile de la care nu am vrut sa lipsesc. E aproape de Bratislava, intr-o zona pe care o cunosc destul de bine si cu un numar suficient de mare de participanti inscrisi in competitie pentru fi motivat sa fortezi putin limitele.

Traseele au fost putin modificate fata de anul trecut. Au devenit mai dificil de parcurs fiind inlocuite cateva segmente de plat pe asfalt cu urcari pe off-road dar personal le prefer asa. Am o bicicleta destul de lenta pe asfalt asa ca doar offroad-ul ma poate ajuta sa castig ceva timp si pozitii in clasament.

Coborarile de pe deal/munte au fost pline de piatra ceea ce a provocat o gramada de pene si cazaturi. Am reusit cu putina maiestrie si noroc sa ma feresc de evenimente neplacute dar am pierdut vreo 4 pozitii in clasament din cauza borsetei de sub sa. Din cauza vibratiilor bicicletei pe coborarile accidentate borseta s-a desprins de sa si am fost nevoit sa opresc pentru a o recupera. Aceasta oprire nu m-a costat foarte mult timp dar, fiind pe o coborare in viteza, am fost depasit de un grup destul de numeros de ciclisti pe care nu am reusit sa-i mai ajung pana la finalul concursului.

Am terminat concursul pe pozitia 28 din 215 participanti inscrisi in categoria mea. Anul trecut am terminat pe 72, deci am toate motivele sa fiu multumit de rezultat. In timpul concursului am avut dureri mari de spate si asta m-a deranjat mai mult decat oboseala resimtita din cauza efortului depus. Tre’ sa mai lucrez putin la pozitia pe bicicleta pentru ca sezonul e abia la inceput.