Sunt 6 ani de la prima mea participare la acest concurs. 6 ani! Atât a durat să ajung în sfârșit pe podium. Și nu doar o singură dată, ci de două ori în aceeași zi. Faptul că am reușit să ajung pe podium în categoria mea de vârstă a fost un lucru la care nici măcar nu am sperat, dar, faptul că am concurat împreună și am ajuns pe podium alături de fetița mea a fost unul dintre cele mai frumoase sentimente trăite în acest an.

Ružinovská časovka este un concurs de contratimp organizat în fiecare an pe un bulevard din Bratislava. Am participat pentru prima dată în 2016 și am terminat atunci pe locul 19, cu un timp de 06:54.07. Anul acesta am reușit să scot un timp ceva mai bun, un:06:27.8 ce m-a clasat pe locul 2 în categorie și pe 16 la general. Un rezultat de care sunt foarte mulțumit ținând cont că nu e o disciplină care să mă avantajeze și nici bicicleta nu e una specifică acestui tip de concurs.

Să urc pe podium la acest concurs a fost frumos, un lucru care speram că o să se întâmple cândva dar faptul că am evoluat împreună cu fiica mea în categoria 0-6 ani (copii în scaun sau remorcă) a surclasat orice alte emoții am avut în acea zi.

Cu un scaun de bicicletă pentru copii împrumutat și montat pe bicicleta doamnei care ține casa – mama fetiței din dotare – am decis să-mi încerc norocul în categoria prichindeilor cărați de părinți. Când am văzut alți tătici cu scaune montate pe cursiere mai mult decât decente, cu echipament aero și priviri demne de cicliști profesioniști mi-am zis că nu am nici o șansă să-i bat cu bicicleta de oraș a doamnei. Ei bine, norocul a făcut ca marea majoritate a acelor cicliști să fie tătici de băieți! Așa că efortul inuman depus pentru a menține o viteză decentă pe acea bicicletă nu a fost în zadar. Am reusit să termin competiția de prichindei la 60 de sutimi în spatele locului întâi. Bucuria a fost mai mult a mea, domnișoara fiind probabil puțin iritată de viteza de deplasare și de vânt, ea fiind obișnuită să stea în remorcă ori de câte ori ieșim la primbare cu bicicleta.