Leithaberg Radmaraton sau concursul pe bisericute din Expendables Cycling Team. Leithaberg Radmaraton e un concurs de strada care are loc in fiecare an pe dealurile ce despart aeroportul din Vienna de lacul Neusiedler. Cum inscrierea pe echipe sa face cu 3 membri fix, ne-am inscris cu doua echipe + un membru solo. Asadar, am avut Expendables A si Expendables B. Nimic mai frumos decat o lupta in interiorul echipei, in echipa.

Expendables A a fost compusa din veteranii echipei in timp ce in Expendables B am fost doar membri noi veniti. Am fost sigur ca vom reusi sa detronam echipa A dar lupta n-a fost usoara. Traseul cu doua catarari nu foarte abrupte dar suficient de lungi ne-a cam stresat picioarele in special datorita ritmului ridicat impus de echipele mai puternice din Austria.

Pe prima catarare – la nici 5km de la start – am ajuns deja in limita maxima a ritmului cardiac si am fost nevoit sa stau in zona rosie pentru a nu ma distanta prea mult de grupul lider. I-am pierdut cu 50-100m inainte de varful catararii dar am reusit sa-i ajung din urma pe coborare si pe platul dintre cele doua catarari.

A fost o lupta frumoasa, distractiva si grea dar intr-un final efortul a meritat. Echipa B (din care am facut eu parte) a nimicit echipa A si a castigat respect ajungand pe treapta a 3a a podiumului. Primul meu podium la o competitie in afara Romaniei.

La individual am terminat pe 13 la general.