Primul concurt de tip criterium la care am participat a fost Cupa Aradului la Ciclism. Am tinut mult sa particip la acest concurs pentru ca se desfasoara pe strazile din centrul orasului Arad, cu traficul auto si cel al tramvaielor complet inchis.

Am condus 450km pana in Arad si m-am pregatit ceva vreme pentru acest concurs dar lucrurile nu functioneaza intotdeauna asa cum ne dorim. Chiar daca picioarele au functionat foarte bine, vremea a fost excelenta si concursul organizat foarte bine tot nu am reusit sa urc pe podium (asa cum speram) din cauza unor probleme tehnice la bicicleta.

Inca din primul tur schimbatorul de spate a inceput sa nu mai raspunda la comenzi pentru ca lantul a cazut de pe rotita de intindere (cea de jos) fiind nevoit sa pedalez asa pentru aproape tot concursul. M-am gandit sa opresc pentru a incerca o remediere a problemei dar stiam ca daca fac asta atunci nu-i voi mai ajunge din urma pe lideri.

Am reusit sa termin concursul alaturi de grupul din fata dar mi-a fost imposibil sa sprintez la final. Tot concursul am jonglat doar intre foile din fata (53-39) fiind blocat in spate pe pinionul de 11. N-a fost usor dar ma bucur ca nu am cazut si ca picioarele au rezistat la efortul depus pentru a ramane in fata. Sper ca data viitoare sa reusesc un rezultat mai bun decat acum. De aceasta data am terminat pe 9 la general.