Participând an de an la aproximativ aceleași concursuri face ca fiecare text compus după fiecare concurs să fie o elucubrare, în special în cazurile în care nu se întâmplă absolut nimic deosebit în concursul respectiv. Cel puțin nimic deosebit comparativ cu anii precedenți.

Leithaberg Radmarathon e un concurs de șosea din Austria, un concurs la care mai vechii membri ai acestei echipe participă de foarte mulți ani. Anul acesta a revenit în calendarul competițional după o scurtă pauză covidiană, ultima participare fiind în anul 2019.

Ne-am prezentat la startul traseului de 80km 4 membri ECT din care 3 am format echipa înscrisă propriuzis în concurs. Regulamentul limitează numărul cicliștilor înscriși în competiția pe echipe la 3. Shrek, Miro și cu mine am format echipa, iar Mișo a participat individual ajutându-ne acolo unde s-a putut – și a făcut un lucru foarte bun pe finalul concursului.

Traseul de (aproape) 80km este format dintr-o buclă de 40km cu două cățărări făcute de două ori. La start am fost poziționați foarte bine, evitând astfel un consum suplimentar de energie pentru poziționare înainte de prima cățărare.

După prima buclă toți 4 eram încă în grupul lider, un grup de până în 30 de cicliști dar ajunși pe a treia cățărare din traseu au început și atacurile. Shrek a reușit să stea cu un grup de 4 care au atacat pe cățărare, iar eu și cu Miro în grupul imediat urmator. Mișo era la jumătate de minut în spate.

Am hotărât ca eu și cu Miro să nu ducem trena pentru a-i oferi o șansă mai mare lui Shrek să căștige un eventual sprint final redus. Planul aproape că a funcționat, la final ajungând doar Shrek și încă un ciclist care – din păcate pentru noi – a fost mai puternic în sprintul de final.

Am terminat concursul pe locul 2 în categorie, la 0.8 secunde de locul 1. Shrek a terminat pe 2 (categoria și general), Miro a terminat pe 5 iar Mișo pe 14. Mișo a pierdut destul de multe poziții pe final pentru că a încercat să ajute echipa trăgând la trenă pe finalul concursului.

În competiția pe echipe am terminat pe locul 2, la 28 de sutimi de secundă față de primul loc.

A fost un concurs bun și o vreme excelentă pentru pedalat. Mai revenim și în viitor.