O nebunie de concurs de șosea. Cu 292 de participanți aliniați la start și cu un traseu nou ceva mai ușor decât precedentul, a fost de așteptat că (probabil) cel mai frumos și bine organizat concurs de șosea din Slovacia avea să ofere o experiență nouă.

Vremea a fost perfectă pentru un astfel de concurs, de aici probabil și numărul foarte mare de participanți. Problema unui traseu ușor și a unui număr mare de participanți este că întreg concursul devine mult mai periculos. Să pedalezi într-un grup atât de mare pentru mai mult de două ore este extrem de stresant și obositor. Nu e obositor pentru picioare ci pentru psihic. E inevitabil să nu existe contact între cicliști iar teama unui accident stupid soldat cu oase rupte face ca stresul sa fie și mai mare.

Toți cei 4 membri înscriși din echipa mea am terminat concursul cu bine, fără probleme tehnice sau căzături. Vantul puternic și cele câteva cățărări de pe traseu au spart puțin plutonul dar nu a fost suficient pentru a ajunge la start într-un grup compact. Concursul are un finish extrem de tehnic pentru o competiție de șosea. Cu două curbe de 90 de grade în ultimii 200m e extrem de periculos să sprintezi pentru podium într-un grup mare precum cel în care am ajuns noi la final.

Am terminat concursul pe locul 4 în categorie. În mod normal ar trebui să fiu satisfăcut cu acest rezultat fiind cel mai bun rezultat al meu în acest concurs dar (pentru prima dată de când particip la cursa din Sered) am mers acolo hotărât să urc pe podium.

Întreg concursul a fost extrem de solicitant iar finalul extrem de periculos. Ținând cont de aceste două aspecte am să mă prefac că a fost un concurs reușit pentru mine și că rezultatul e unul satisfăcător. Un loc 4 într-un concurs de o asemena anvergură nu e de lepădat.