Pentru a se pastra moda organizarii unui concurs de ciclism de catre magazinele de biciclete din Bratislava, GreenBike in colaborare cu Kellys Bicycles au organizat a nustiucata editie a Kellys Green Bike Tour. Cu doua trasee puse la dispozitia participantilor, cu o organizare buna si cu premii pe masura organizatorii au strans la start cateva sute de participanti; asta in conditiile in care vremea nu s-a anuntat a fi buna.

Cu aproximativ 45 de minute inainte de start am pornit in cateva ture de incalzire urmarind totodata si startul celor de la tura lunga. Cu 20 de minute inainte de startul celor de la tura scurta m-am indreptat spre linia de start in ideea de a prinde un loc cat mai in fata. A fost deja prea tarziu pentru ca la start erau deja mai bine de 50-60 de persoane. Mi-am gasit si eu un loc si am asteptat.

Cand s-a facut 10:30 si cronometrul a pornit, o mare de oameni s-au inghesuit pe ingusta poteca din padure. Am dat din coate si fortat putin in ideea de a-i depasi pe cei mai inceti inainte de a incepe urcarea in padure pe cararile inguste pline de pietre. Am reusit sa devansez aproximativ 20 de persoane (eu fiind foarte lent pe asfalt, pe plat) la intrarea pe prima urcare. Aici, in ciuda inghesuielii si a potecilor pline de santuri create de apa, am reusit sa mai devansez vreo 5 persoane si sa-mi caut un grup restrans de biciclisti de care sa ma tin.

S-a mers destul de haotic, cu multe depasiri si schimbari de ritm pe urmatorii 5 km, ceea ce nu m-a ajutat foarte mult. Crezand ca stiu tot traseul am incercat sa-mi dozez energia dar am avut parte de 3 surprize. Trei devieri de la traseul stiut de mine, toate fiind urcari. Am fortat pe fiecare in parte incercand sa-mi pastrez pozitia in clasament.

Odata trecut de mijlocul traseului unde se afla si punctul de alimentare am avut parte de putina coborare. Am pedalat non-stop in incercarea de a mai castiga una-doua pozitii dar n-a fost sa fie. Ghinionul a facut sa ratez una din curbe care nu era semnalizata foarte clar, fiind nevoit sa ma intorc. Acolo am pierdut doua pozitii pe care cu greu le-am recuperat deabia in ultima parte de traseu.

Am terminat traseul pe pozitia 22 (din 168) cu timpul de 1h34min; la 15 minute in spatele locului 1. Traseul a fost scurt dar destul de greu punand la socoteala apa si noroiul prin care m-am chinuit sa trec in anumite locuri dar a fost frumos, si cel mai important e ca distractia nu a lipsit. Acesta a fost concursul cu numarul 9 la care am participat in 2014 si chiar daca toate au fost grele, am reusit cumva sa stau departe de accidentari si probleme tehnice.