Culcat devreme vineri (pe la unu dimineata). Trezit devreme sambata (pe la 6:30 dimineata). Bagat o cafea maaaaaare, pus bicicleta pe masina, echipamentul si sculele in portbagaj si nevasta pe locul din dreapta al masinii si plecat spre Nova Dubnica. Condus 130km+, parcat, luat pachetul de start, echipat, incalzit vreo 10 minute, asezat la linia de start (printre singurii cu un mtb pe 26) si scobit in nas pana la numaratoarea inversa.

Accelerare inca de la start, luptat cu prostia omeneasca si curbele taiate la maxim de alti biciclisti, chinuit pe prima urcare dar obtinut o distanta fata de pluton. S-au gasit vreo 10 mai breji sa accelereze si n-am reusit sa ma tin de ei. Format un grup de 3-4 la fel de zdraveni ca mine. Chinuit picioare si bicicleta pe trailuri extrem de tehnice atat pe urcari cat si pe coborari.

Primul punct de haleala – skip. Pedalat mai departe. Panta de 23% integral pe bicicleta – yeah! Inca o urcare lunga. Picioarele deja in lacrimi si suspine. Bicicleta scartaia si ea de durere si chin. O coborare extrem de tehnica. Scapat de doi din grup (unul s-a imprastiat – al doilea n-a putut tine pasul).

Al doilea punct de haleala – baut un pahar cu apa. Sprint pe urcare cat am putut. Scapat de inca unul din grup (a ramas in spate si s-a pierdut pana la urma). Ramas singur pentru vreo 15 minute. Pedalat si bucurat ochii cu peisajul extraodinar. Iesit din padure si intrat pe o urcare pe iarba. Lacrimi si suspine din nou. Chinuit degeaba, parca pedalam cu ambele roti pe pana. Un viteaz ma ajunge. Intrat din nou in padure si format un grup de 3.

Stiam ca in fata sunt tot vreo 10 meseriasi. Intrat pe ultima coborare (lunga tare – vreo 9-10km) deloc tehnica dar extrem de rapida. Preluat conducerea grupului de 3 si fortat sa raman in fata pana la iesirea din padure – checked! Iesit din padure, intrat pe asfalt si pedalat vreo 2.5km spre linia de final stand in pozitie aero. Trecut linia de final in 02h15min. Unul din grupul de 3 m-a felicitat (in slovaca) pentru efortul depus pe final – n-au reusit sa ma ajunga.

Bucurat, pozat de nevasta, spalat bicicleta, schimbat de echipamentul murdar si cautat cantina (au mutat-o. iar). Gasit cantina dar mancarea nu a fost gata (iar!). Baut o bere fara si condus spre casa.

Cam asta ar fi scriptul ultimului concurs de mountain bike la care particip in acest an – Continental Novodubnický Maraton 2016. Zona si traseele sunt foarte faine dar organizarea scartaie putin. Anul trecut am cautat cantina vreo 25 de minute si cand am gasit-o am avut supriza sa fie inchisa pentru ca mancarea nu era gata. Anul asta am cautat cantina vreo 10 minute si restul povestii se repeta. Am ramas nemancat. Cativa biciclisti s-au pierdut (vezi Strava Fly-by) pentru ca marcajul a lasat de dorit in cateva zone cheie. Istoria se repeta pentru ca la fel a fost si acum doi ani.

Am terminat traseul de 42km pe locul 11 din 229 participanti in categorie si 12 la general. Se pare ca din grupul de 11 din fata mea 10 erau din categoria mea (la naiba!). Mi-am propus sa termin in primii 10 dar am sfarsit pe 11. Terminand pe 12 anul trecut pot spune ca e o imbunatatire. Timpul a fost si el mai scurt cu vreo 20 minute fata de editia precedenta. Toate bune si frumoase. Mai vrem. #ride4fun