A trecut destul de multă vreme de când am tăiat ultima oară un punct de pe listă. Norocul meu e că sunt înconjurat de persoane care țin la mine și mă suprind plăcut în cele mai inedite moduri. La fel cum s-a întâmplat și cu această nouă, inedită și mult visată dorință – acea de a conduce un camion.

La prima vedere nu pare mare scofală. Am mai condus până acum camioane dar toate erai mici, d-alea de le poți conduce cu permis normal categoria B. De fapt, lipsa permisului de profesionist a fost și unul din marile impedimente care m-a făcut să aștept până la 41 de ani pentru a reuși să conduc un camion adevărat, d-ăla mare.

Tanti de lângă mine mi-a făcut o surpriză și astfel am ajuns ca într-o zi de Duminică – dimineața la 8:30 – aflat pe aeroportul din Trencin, Slovacia, să primesc instrucțiuni de la un instructor despre cum se conduce un camion. 5 minute mai tărziu rulam deja pe pistă fără pic de stres ori teamă. Experiența a fost și mai plăcută pentru că ambele fete din dotare au fost lăsate să stea în cabină în timp ce eu am condus.

Nu am mai multe cuvinte de spus, experiența am trăit-o acum și nu o voi uita niciodată. Mi-a fost îndeplinită astfel o dorință pe care o aveam încă din copilărie. Mulțumesc frumos Katka!

Fun fact: înainte mea a fost un alt șofer care a primit această experiență ca și cadou (la fel ca și mine), doar că șoferul era o doamnă extrem de simpatică în vârstă de 70 de ani. Nu e niciodată prea târziu pentru a-ți urma visele.