Weekendul trecut am incheiat inca un maraton pe bicicleta, de data aceasta fiind putin mai dificil. Am avut parte de un traseu foarte bine marcat dar greu, cu pante multe si foarte abrupte pe care – spre surprinderea mea – am reusit sa le urc exclusiv pe bicicleta (fara “push bike”). Acest maraton face parte din Slovak XCM Tour si a numarat peste 700 de participanti.

Am terminat pe locul 72 din 235 in categoria mea (19-39 de ani). Mi-am propus sa termin acest concurs intre primii 50 din categorie si intr-un timp mai scurt de doua ore si jumatate. Am reusit sa termin in doua ore si 17 minute dar concurenta intr-o grupa de 20 de ani a fost mult prea mare pentru a indeplini si primul obiectiv. Spre deosebire de mare parte dintre concursurile din Romania unde exista grupe separate pentru 19-29 si 30-39, aici mai toate concursurile pe care le-am verificat au o singura grupa formata din comasarea celor doua: 19-39. E greu pentru un amator ca mine care pedaleaza exclusiv din placere sa se impuna dar sper ca la viitoarele concursuri sa-mi imbunatatesc ritmul crescand putin viteza atat pe urcare cat si pe coborare. Calendarul competitional e bogat, deci nu duc lipsa de oportunitati.

Per total ma declar multumit atat de rezultat cat si de desfasurarea concursului. Pentru ca nu e timp de pierdut, deja am si inceput “antrenamentul” pentru urmatorul concurs: Račianska časovka (time trial – 6km urcare cu diferenta de nivel pozitiva de 340m). Concursul se va desfasura in padurea de la marginea orasului Bratislava.