Saptamana aceasta am participat la prima tura de antrenament UTP din 2017. Pregatirea de iarna nu a decurs cum mi-am dorit in special din cauza conditiilor meteo dar am incercat sa recuperez kilometri nepedalati in zilele senine. Am tras tare de cand s-a mai incalzit afara si am reusit sa-mi intru in forma dar antrenamentul serios pentru mine deabia acum a inceput. Oricat de mult ma antrenez iesind solo, facand intervale programate, catarari sau ture lungi, nimic nu se compara cu o tura buna de antrenament asa cum este UTP. Si nu spun asta doar bazandu-ma pe ceea ce simt ci pe numere, grafice, stiinta.

Daca a fost UTP atunci normal ca nu puteam lasa camerele GoPro acasa, mai ales ca am facut un upgrade filmand acum cu un GoPro Hero si un GoPro Hero4 Black. Am trecut astfel de la clipuri filmate si editate in 720p la rezolutia full HD 1080p. Din acest motiv a crescut timpul de procesare si editare avand acum nevoie de aproximativ doua zile pentru a face doua clipuri (highlights si full lap) pentru fiecare tura de marti.

In aceasta prima tura am avut parte de un vant extrem de puternic din fata in prima jumatate de tura. Pentru a evita eventuale cazaturi incerc tot timpul sa stau cat mai in fata dar cu un astfel de vant picioarele obosesc destul de repede. Una peste alta am avut parte de o tura extrem de buna de antrenament urmata de doua zile de recuperare in care am tot editat la aceste doua clipuri. Daca in clipul de mai sus sunt prezentate doar franturi din tura, in cel de jos este tura completa filmata cu ambele camere.

De la aceasta prima tura au lipsit mare parte dintre participantii obisnuiti, acestia fiind plecati in cantonamente prin Croatia, Italia si Spania. De saptamana viitoare lucrurile ar trebui sa devina si mai serioase pentru ca acestia se intorc acasa si vor folosi aceste ture UTP pentru a se pregati pentru sezonul 2017. Sper doar sa ma simt la fel de bine precum in aceasta prima tura si picioarele sa faca fata stresului si efortului pe care trebuie sa-l depun pentru a participa la sprintul final.