Am inceput anul avand foarte mult timp liber la dispozitie, fara responsabilitati sau alte lucruri pe care le-as putea folosi ca motiv in justificarea lipsei de antrenament dar cu toate acestea sunt mult sub nivelul de performanta atins anul trecut. E oarecum normal fiind inca iarna, frig si in general vreme rea dar am incercat sa suplinesc prin exercitii de forta la sala. Degeaba. Cel putin pentru moment nu pot spune ca sunt competitiv dar daca nu e pentru podium atunci e pentru distractie #ride4fun.

Am luat startul la Stupava Winter Trophy 2018 fara prea mari asteptari dar cu speranta de a face o figura frumoasa. Obiectivul principal a fost sa testez noua bicicleta (S-Works Epic) intr-un concurs si tot ce pot spune e ca nu a dezamagit deloc. In schimb picioarele au lesinat aproape de capatul primei catarari serioase de pe traseu. Am reusit sa stau alaturi de grupul lider destul de mult dar in cele din urma am fost nevoit sa incetinesc si sa ma dau batut.

Am continuat mai departe incercand sa ma bucur de o tura frumoasa prin zapada. Bicicleta s-a dovedit a fi foarte stabila iar cauciucurile cu o aderenta peste asteptari. Am fortat unde am putut si am incetinit unde a fost nevoie, totul pentru a incerca sa termin tura in siguranta vazand ca in jurul meu se cadea pe rupte. La propriu, unii si-au rupt pana si cadrul bicicletei intr-o astfel de cazatura.

Am avut montata o camera pe piept (nu destul de bine se pare pentru ca filmarea e destul de miscata) si am reusit astfel sa fac un clip scurt cu secvente filmate pe traseu.

Am terminat concursul pe locul 12 in categorie si 27 la general. Un rezultat slab tinand cont de conditia fizica avuta in vara trecuta dar un rezultat bun tinand cont de lipsa de antrenament din ultimele doua luni (cumulata si cu alte probleme care au afectat psihicul mai mult decat fizicul). Un rezultat de care sunt multumit si care sper sa ma motiveze suficient de mult pentru a iesi la antrenamente pe bicicleta mai des.

Urmatorul concurs din calendar va fi in Romania, prin Martie.