Impreuna cu alti 4 membri ai echipei am luat startul intr-o cursa de sosea undeva la vreo 100km departare de Bratislava – Nitriansky Cyklomaratón. Se anunta o cursa pentru sprinteri, cu putina catarare dar nu suficienta cat sa faca diferenta in pluton.

Am avut parte de vreme buna, cu soare, dar si de un vant puternic care a creat ceva probleme celor mai putin norocosi sau mai putin pregatiti. Cei mai ghinionisti au avut parte de cazaturi destul de urate si de pene, lucru care i-a scos din joc pentru un loc pe podium.

Am incercat sa stau ascuns din calea vantului cat mai mult posibil dar am si muncit scotand nasul in plin vant. Am pedalat pe un traseu cu 1001 treceri peste calea ferata, cu multe curbe si asfalt de la foarte bun la sectiuni cu gropi destul de urate. Am pedalat pe un traseu pe care nu-l stiam, intr-o zona pe care nu o stiam dar se pare ca planul mi-a iesit suficient de bine incat sa prind un loc pe podium atat in categorie cat si la general.

Nitriansky Cyklomaratón

Cele cateva catarari de pe traseu au fost ceva mai grele decat m-am asteptat dar am reusit sa trec cu bine peste ele. Am fost pe faza atunci cand s-a pornit cel mai serios atac si am format un grup de vreo 10-12 oameni lasand plutonul in urma cam pe la jumatatea traseului. De acolo s-a pedalat full-gas dar cu toate astea 3 juniori au reusit sa se rupa de grup intr-un moment de neatentie, si dusi au fost. Ceilalti ramasi in micul grup am incercat sa pastram un ritm ridicat dar in acelasi timp sa si conservam ceva energie pentru sprintul final.

In ultimii 10 km am observat ca in grup eram doar 4 oameni din categoria mea, deci planul era sa depasesc cel putin unul dintre ei pentru a prinde un loc pe podium in categorie. Dupa cum se vede si in clipul de mai sus in sprintul final nu am dezvoltat o putere foarte mare dar a fost suficient pentru a prinde locul 2 in categorie si 5 la general. Asta chiar daca unul dintre biciclisti mi-a atins schimbatorul spate cu roata si a reusit sa deconecteze cablu de la sistemul Di2. Ramanand blocat in 53/13 se pare ca a fost suficient pentru a castiga sprintul.

Nitriansky Cyklomaratón

Sunt extrem de multumit de cum a decurs intregul concurs dar mai ales de faptul ca mi-am atins scopul pe anul acesta: un loc pe podium intr-un concurs solo (am mai avut podiumuri dar cu echipa).

Daca toate lucrurile din viata mea ar merge la fel de bine precum pedalatul atunci probabil ca as fii cel mai fericit om din lume. E greu sa am parte de succes dar sa nu ma pot bucura asa cum ar trebui, asa cum mi-as dori. Of, doar daca …