După un an 2020 sărăcit de concursuri datorită epidemiei de Covid a urmat un 2021 plin de incertitudini și schimbări de la o săptămână la alta, schimbări ce au dus la anularea sau amânarea multor competiții aici în Slovacia. Din fericire pentru mine, DHL Seredmaraton s-a desfășurat la data anunțată încă de la începutul sezonul, așa că nu putea lipsi de pe lista concursurilor la care mi-am propus să particip.

Am luat startul 4 membri ECT, iar cursa s-a desfășurat aproximativ după același șablon ca în fiecare an. În prima jumătate a celor 100+ kilometri de traseu au fost câteva evadări din pluton dar fără prea mare succes. Plutonul s-a spart însă pe cățărarea ce machează jumătatea traseului – datorită unor lucrări de mentenanță la drum traseul a fost puțin scurtat iar în locul unei cățărări mai lungi și mai puțin abrupte (Havran) a fost aleasă o cățărare mai scurtă dar extrem de abruptă în prima parte. Acolo a fost locul în care am pierdut contactul cu grupul lider – format din aproximativ 20+ ciclisti – și am format un alt grup alături de care am pedalat până la final.

Cu excepția cățărării menționate, restul traseului a fost cel obișnuit. Grupul din care am făcut parte a lucrat împreună până la final dar șansele de a-i ajunge pe cei din față au fost extrem de mici, așa că nu toți și-au dat silința la fel de mult pentru a păstra o viteză de rulare ridicată.

Finalul m-a găsit într-o poziție ideală pentru a încerca un sprint iar cu puțin efort am reușit să câștig sprintul pentru a termina concursul pe locul 16 în categorie și 25 la general. În mod normal o astfel de poziție în clasament nu m-ar bucura prea mult dar, ținând cont că a fost primul concurs de șosea din 2021 la care am participat, și de cățărarea abruptă de la jumătatea traseului, mă declar mulțumit de rezultat.